Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pani (slecno) Nadezdo,

mne je Ukrajincu velmi lito, protoze trpi nesmyslnou valkou. Nevim, proc by se ale zrovna kvuli teto valce nase vnimani sveta melo menit. Valek bohuzel probiha hodne a to, ze je samozvany "vyspely svet" ignoruje jeste neznamena, ze nejsou. Vite o tom, ze je valka napriklad v Jemenu, kde je vice nez 10x tolik mrtvych jako na Ukrajine? Tuto valku vede Saudska Arabie proti povstalcum v Jemenu za pouziti USA zbrani. Kdyz Saudum dosly bomby, USA jim bleskove dodalo dalsi.

Jinak tahle proti Ruska hysterie k nicemu pozitivnimu nepovede. Nejak si nevzpominam, ze by byla podobna hysterie pri kazde valce, kterou zacal "vyspely svet". Nehledejte v tom zadnou lasku k Rusku, tou opravdu netrpim. Ale ani netrpim laskou k USA, takze nevidim valny rozdil mezi napadenim Ukrajiny Ruskem a Iraku, Syrie, Afganistanu, Libye USA a Jugoslavie "obrannym paktem" NATO. Muzeme jot dale do minulosti, tech zemich napadenych USA je spousta a zadna znich nebyla o nic mene samostatna nez Ukrajina. Takze bohuzel nic se vlastne tak neobvykleho nestalo, jen ze utocnik neni "hodna zeme" ze zapadu, ale "zla zeme" z vychodu.

Jinak bych byl rad, aby to co nejdrive skoncilo, tuhle valku nemuze Ukrajina vyhrat a cim dele bude trvat, tim vice lidi bude trpet a nakonec naprosto zbytecne.

Neberte to, co jsem napsal nejak ve zlem, podle jmena to vypada, ze mate k Ukrajine (nebo Rusku) blizko a tim padem se vas to dotyka vice nez jinych. Ale mate pravdu v tim, ze vlastne si na to nas "svet" uz zvykl, jako na dalsi valky. Ta v Afganistanu trvala 20 roku, v Syrii porad trva, Libye je padly stat a v Jemenu se porad bojuje. Nezajima to nikoho stejne jako prestava zajimat Ukrajina. Bohuzel.

Ono to cele zacina spis vyapdat jako valka EU zemi proti vlastnim lidem. V CR je skoro 70% danove zatizeni a "experti od Piratu" blabolili, ze je potreba zvysit dane. No a to se stalo zvysenim cen benzinu a naftu a plynu. Rusko tedy produkuje techto prpoduktu mene, ale dostava vice.

Hezky den.

3 5
možnosti

Znechucení a šok z chování Ruska, které 77 let po skončení druhé světové války vojensky napadlo suverénní stát, navíc stát, se kterým Rusko žilo dlouho ve vzájemném svazku, nazýváte p r o t i r u s k o u hysterií? Jděte se vycpat.:-/

2 1
možnosti

M61a25r86t34i78n 29Š27u74l10c

26. 6. 2022 13:12

Také nemám rád války, v tom si rozumíme.

Ale musím vás upozornit na některé poněkud falešné tóny, které mi ve vašem příspěvku zněly poněkud rušivě.

Píšete: "Keď 24. februára Rusko zaútočilo bezprávnom na Ukrajinu, zmenilo sa naše vnímanie sveta.."

Proč až teď? Vždyť třeba invaze do Iráku v roce 2003 byla rovněž protiprávní (tj. bez předchozího mandátu RB OSN). Navíc za situace, kdy Saddám plnil uložené rezoluce a ustupovat čímdál víc se stupňujícím požadavkům USA.

Kde bylo jednoznačné odsouzení této invaze zbytkem západního světa? Sankce a jasná deklarace toho, že něco takového není přípustné ..padni komu padni.. tak aby každému bylo jasné, že něco takového není přípustné a nebude vůbec nikomu tolerováno?

Nic. Tak nějak se připouští, že ta válka byla protiprávní ...ale holt se tiše akceptovalo, že USA jsou USA a tudíž stojí nad mezinárodními zákony. Případně platí to vaše "Keď nechceme totiž niečo vidieť, môžeme zavrieť ešte oči."

Ale ten, kdo nezavíral oči, nemůže brát současný konflikt na Ukrajině za nějaký zlom ve vnímání světa . Aniž by to tu válku jakkoli ospravedlňovalo, je to jen pokračování jakéhosi neformálně zavedeného pravidla "kdo má sílu, ten má právo". A to je špatně ..ale i Západ má, bohužel, dost másla na hlavě.

2 2
možnosti
Foto

A to navíc v USA mlátí černochy. ;-D

Nějak Vám vypadlo, co před r. 2003 předcházelo. A to vyvraždění 100 tisíc Kurdů pomocí ZHN (chemické). A to na příkaz Saddáma. A dalo se předpokládat, že nějaký plyn ještě Saddámovy zbyl. A neochota jeho režimu, aby tam vpustili kontrolu, pak vedla k logickému závěru. Nakonec USA měly s teroristy svou zkušenost z r. 2001. Pán pozapomněl?

Kromě toho žádný z Vámi myšlených konfliktů se nemohl rovnat tak brutální vyhlazovací akci, jakou předvedlo Rusko teď. Pravda, před tím v Gruzii a Čečně. A připomeňme si i akce SSSR - 1956, 1968, 1979.

A ještě nabízím jedno hledisko: Okupovaly USA 40 let nějaké evropské státy, které se tím pádem z předního průmyslového státu staly banánovou rozvojovkou? Srovnejte poválečný vývoj v SRN a NDR.

Ono když chcete hodnotit, tak musíte vzít v potaz vše a ne jen, co se Vám zrovna hodí.Rv

1 0
možnosti
Foto

Na válku si nelze zvyknou, pouze se s ní naučíme žít.

2 0
možnosti
Foto

Potřebný a dobrý text, karmaR^

6 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^ Slava Ukrajiny [UA]

5 0
možnosti

Dobře napsáno. Vidím, že jste se trefila i do některých místních. Potrefené husy už začaly kejhat.:-)R^

6 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Serafínová Dovolím si použít část vašeho nadpisu a vytvořím z něj něco nového - "Zvykáme si na válku" - ovšem v poněkud jiném smyslu. Autoři a autorky blogů jsou nuceni si zvykat na válečný stav, a smířit se s faktem, že se v diskusi ke článkům občas vyskytují lidé od méně slušných po nejméně slušné a občas se pro různé druhy a stupně jejich lidově laděných "dementi" vyskytují vyložení dementi. ;-)

1 0
možnosti

Ještě by mě zajímalo, jak to, že trpí jen ti Ukrajinci. Co je dnes jinak, že v jiných nedávných válkách ti lidé v jiných zemích netrpěli ? Nebo trpěli úplně stejně, ale protože to bylo daleko, tak nás to nezajímalo ?

3 3
možnosti
Foto

To je na autorku příliš složité, když i do války si švihne antivaxery.

3 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS