Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P48e26t15r 95S50k45á70c87e23l

30. 8. 2022 23:02

Klamstvá a manipulácie sú všade okolo nás. Len nikdy nezabudnite, kto na koho bezdôvodne zaútočil a začal si násilne nárokovať na územie, ktoré mu nikdy nepatrilo a nepatrí.

Zdroj: https://serafinova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791110

---------------------------

S první větou souhlasím. Ke druhé - nikdy se nezapomeňte ptát politiků a šéfů vlád, co pro mír v Evropě vykonali v době od roku 2014 do roku 2022. Prostý lid na obou stranách znesvářených stran si určitě válku nepřál a i nyní nepřeje. Jistě Ukrajinci nemusí Rusko, které je někdy utlačovalo (zvažte pro i proti), milovat, ale to neznamená že v této "moderní" době se musí válčit. Naši předkové před 200 lety neválčili s Habsburky třeba proto, že se u nás začaly budovat železnice.

2 1
možnosti
JZ

Super, zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
LV

L48e74o54š 64V12a85c77e24k

28. 8. 2022 22:55

Popsala jse tu propagandu dobře, ale jen z toho hlediska, že mi vidine jem tu Ukrajinslou, protože jiná tu vlastně není, a ukrajinská je vlastně ta naše. Byt v Rusku tak je tam zas ta jejich. A ona bude stejně účinná.

3 1
možnosti
Foto

Svět kolem nás je vícevrstvý. První vrstva je pro ty hloupější a méně přemýšlivé, je to vrstva černá a bílá. Tady je dobro, tady zlo. Zelenský je dobro, Putin zlo, Fiala dobro, Babiš zlo, větrné elektrárny dobro, atomové zlo. Když tuto vrstvu sloupneme, uvidíme svět trošku jiný, složitější, více či méně šedivý. Třeba uvidíme, že problém na Ukrajině nevznikl letos, ale v roce 2014 nebo možná už 1991. Uvidíme místo chlapáka Zelenského jen marketingový produkt bez obsahu, podobný jako Zuzana Čaputová, který během krátké doby záhadně a pronikavě zbohatnul a který je zjevně řízen a krmen marketingovými specialisty. Možná uvidíme místo zloducha Putina vynikajícího šachistu s poker face, který má své tahy promyšlené mnohem lépe než my a který se bojí o osud své země tolik, že ji raději zavlekl do nenáviděné války podle hesla - když se schyluje ke rvačce, dej ránu jako první. Aby se člověk dostal ještě do dalších vrstev, které už začínají odpovídat realitě, musí hodně přemýšlet, analyzovat, porovnávat, studovat a hledat. A hlavně musí chtít pravdu.

8 7
možnosti
Foto

Problém vznikl už tehdy, když se objevil homo sapiens.

1 0
možnosti
PP

s tím sjednocením národa bych to neviděl zas tak růžově, teď to sjednocení formálně proti rusku je, to ano, ale na skupinách jako "Ne muj prezident" (s ca 32 tis členy) se to vesele hemží hejty na Zelenského a fotky Porošenka sbírají tísíc lajků. Tam se fandí Porochovi.

A jsou tam komenty, že lidi zatím "jenom" nadávají, ale nic s tím jiného nedělají, protože neví, jak to změnit. Ono to pod tou pomyslnou pokličkou bublá.

0 1
možnosti
PP

A je tam třeba komentář, že v okamžiku, kdy by se změnila vláda, lidi okamžitě začnou nadávat na Zelenského a Jermaka atd

0 0
možnosti

Hmm,tak plyn a následně všechna energie byly zdraženy už loni i bez speciální akce ale z důvodu naprosté idiocie politiky EU ale především všech evropských vlád.RF chtěla jednat o Ukrajině a naprosto nikdo se s ním nebavil a důvod? Nulový obchod ze severoamerickým břidlicovým plynem a zavírání těžby pro nerentabilnost z důvodu laciného plynu z RF takže válka z RF musí bejt to jináč nejde. Zahájením speciální akce se RF stala tím nejlepším spojencem USA,americký plyn při těchto cenách je rentabilní a jako páka na EU neskutečně účinná.RF v půlce Března přišla z nabídkou mírové smlouvy kde nabídlo aby UKRAJINA vstoupila do EU a dvě původní podmínky by RF už nepožadovalo a zůstala by jen jedna o to ne vstup Ukrajiny do NATO.Tato nabídka byla natolik zajímavá že jednoho z hlavních vyjednávačů Ukrajiny byl okamžitě a bez soudu zavražděn a od toho okamžiku už nevěřím ani Ukrajincům ani NATO že vůbec někdy chtěly odvrátit konflikt,NATO,EU,USA,Ukrajina a samozřejmě RF jsou všichni OBROVŠTÍ lháři a jde jen o peníze o strašně moc bilionu a světová veřejnost je oblbovaná ve prospěch několika jedinců kteří jsou nad všechny vlády a pakty.Když Evropa bez plynu z RF tak USA bez jaderného paliva A ČEHOKOLIV CO SOUVÍSÍ Z URANEM. z RF které USA vyňalo ze sankčního seznamu a to hned od nového roku.

3 9
možnosti
Foto

Rusko se na světové těžbě uranu podílí 5%. Aby trh s uranem zaznamenal že se něco děje, musel by svou produkci omezit Kazachstán.

3 1
možnosti
JP

ja jsem byl u par prispevku oznamkovan jako rusky troll, obvzlaste u tech, kde jsem napsal neco proruskeho nebo protiamerickeho a ziskal jsem hezke dvouciferne cislo minusu

naopak, kdyz jsem napsal neco protiruskeho tak jsem byl v nejoblibenejsich prispevcich

a to jen proto, ze mi nechybi kriticke mysleni (a mam/mel jsem zname na obou stranach - normalni lidi)

s clankem plne souhlasim

3 2
možnosti

Všechny manipulace včetně běžné reklamy nebo válečné propagandy stojí na tom, že člověk je schopen pojmout jenom maličký výsek reality. Jen pokud jdete v myšlení a intuici do hloubky a zvládáte kontext, ubráníte svojí vlastní mozkovnu před vymytím, což je základ přežití v jakémkoliv boji. Jinak prostě hrozí, že váš mozek de facto postupně ovládne někdo jiný. To není až tak nevinná sranda. Samozřejmě cenzura, blokace cizích názorů jsou zbytečné, stejně jako mechanizované trollí farmy a podobné nesmysly... Není nikdy na škodu umět se podívat do historie na analogické situace, kdy státy zahajují války. Vždy je s tím spojeno vymývání mozků daňových poplatníkům, protože někdo musí ty války zacálovat...

5 0
možnosti

Státy analogicky vyhlašovali války přerušením diplomatických vazeb nebo ultimáty. Rusko se chová jako sprostý zloděj duševní mrzák, který se bojí i vlastního stínu v zrcadle. Putin je zbabělec a srab a celá ta jeho směšná loutková vláda.

7 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3206x
Adiktoložka, blogerka a tak :) 

Seznam rubrik