Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

ne to fakt není.. Nikdy nebude v té grupě každý stejný a prakticky vždycky bude někdo z nich na někoho žárlit... a to se můžou domlouvat jak chtějí..;-)

1 1
možnosti
JP

J50a93n 44P94o98l45á73k

28. 7. 2021 17:16

Nikomu se do soukromí necpu, ale v souvislosti s Vašimi úvahami mě napadlo jediné. Ke slečně, kvůli které jste napsala blog, bych se klidně přidal i jako sedmý v řadě, protože je opravdu moc sympatická. Škoda, že já jsem ošklivec, ale přesto jí fandím, hlavně, ať je šťastná :)

4 1
možnosti
JM

J20a96n 39M87a72r51i91k

29. 7. 2021 21:31

jestli mate velkou kesen a jste vtipny i po peti pivech, nepodcenujte se, po vystrizliveni si zajdete rad domu a vratit se nemusite, kdyz se vsechno v klubu tak esotericke a skvele:)

0 1
možnosti
LT

hlavně aby to těch dalších pět lidí mělo stejně..., jinak začne taková menší bitka..., nebo alespoň solidní dusno, které asi nebaví skoro nikoho...

3 1
možnosti
JM

J68o18s30e93f 28M93i60k12i64n

28. 7. 2021 14:11

Kdysi se nevěra, milenci, milenky atd. trestali, v jiné době se pouze morálně odsuzovali případně se o tom diskrétně mlčelo. Dneska je to inn a kdo nemá souběžně více partnerů a takový žitní styl neschvaluje tak je téměř dehonestován.

Znám hezký vtip:

Jaký je rozdíl mezi prostitutkou a kur.ou?

Prostitutka dá každému, kur.a dá každému jenom ne mě.

7 3
možnosti
JZ

Polyamorie ale neni nevera. Podstatou nevery je podvadeni druheho, coz se v polyamorii nedeje.

5 1
možnosti
JZ

Je Vaše úvaha postavena vůbec na nečem jiném než jen na neschopnosti akceptovat představu, že jiní lidé mohou milovat druhé jiným způsobem než Vy? Je to podle Vás nesmyslné? Vyslovujete něco jako univerzálně platný zákon, když pravíte, že "každý predsa chceme mať..." Možná byste se měla zamyslet, jestli někteří nevidí svět v jiném úhlu než v tom, který začíná slovem "predsa". A možná by to chtělo vůbec podložit nějakou hlubší úvahou, co to je láska, co a jakým způsobem znamená milovat, milovat člověka, přátelé, rodinu, Boha (i v jeho trojité podobě), přírodu, umění... a pak nějak zdůvodnit, proč člověk nemůže milovat nikdy více, než jen jednoho jiného člověka.

6 3
možnosti
JS

Jsem polyamorická single :-) a miluju je oba, jen s nimi nepotřebuji žít...

5 2
možnosti
Foto

Jezis, tam malo byt plusko, omlouvam se a dakujem za reakci :)

0 0
možnosti
VV

Dosud platil model rodiny muž+žena+děti, ale od přelomu 20. a 21. století jsou víc a více akceptovány i jiné formy soužití. Dnes je obtížné definovat rodinu, když ztratily obsah i pojmy "muž" a "žena". Když dnes před sebou dle svého subjektivního soudu vidíme muže či ženu, neznamená to, že jimi skutečně jsou. Navíc v dobách tradiční rodiny lidé také pěstovali paralelní nebo stejnopohlavní vztahy, akorát to bylo neoficiální a nemluvilo se o tom. Přesto model muž+žena+děti má svou biologickou logiku a dnes se zapomíná, že rozmnožování a péče o děti není společenský přežitek, ale podmínka zachování naší evropské civilizace. Jinak nás nahradí jiná.

8 2
možnosti
PS

P61e95t11r 27S77k98á94c55e75l

31. 7. 2021 23:21

Stále platí:

"Muž je sloup stanu, žena jeho plachtou a děti jsou provázky, které stavbu spojují".

0 1
možnosti

P42e77t17r 52Š62v90e63n38d12a

28. 7. 2021 12:54

Mám k tomu jen pár poznámek, tou klíčovou však je, že jste si to celé vycucala z prstu.

Třeba slečna Těžká neplánuje mít děti, tedy vůbec nemusí řešit problém, který jste jí podsunula. Stejně tak není jejím problémem, jak to budete vysvětlovat vašim dětem vy.

Souhlasím s tím, že to jak působí na sociálních sítích nemusí odrážet to, jak to vypadá v reálu, ale stejně tak může. Vy jste si vymyslela co se odehrává v jejím soukromém životě a na základě této představy jste její způsob života odsoudila jako neudržitelný.

Je klidně možné, že se jejich vztah časem rozpadne, ale úplně stejná statistika se týká i normálních monogamních vztahů. Tak co kdybyste přestala soudit cizí vztahy na základě svých domněnek?

8 5
možnosti
BG

To je právě to hloupé, že si na domněnkách lidi postaví další domněnky a pak z toho vznikne něco nereálného. A je vůbec hloupé, že se lidi zabývají životy cizích lidí. Starají se o děti, které nikdy nevzniknou a přitom sami ignorují problémy dětí ze svého okolí.

1 1
možnosti
DD

D30a65v28i72d 14D15i29r98g49a

28. 7. 2021 10:58

A není problém prostě v tom, že hodnotíte lidi jen optikou toho, jaká jste sama? Oni můžou mít jinou povahu a vnímat věci jinak. A "označovat za hloupost" zase vaše názory. Nebo ne, nebo se prostě smíří s tím, že jsme každý jiný.

5 0
možnosti

A jakou budou mít s tou "jinou povahou a jiným vnímáním věci" budoucnost? To budou všichni společně budovat bydlení, finanční zázemí a starat se o děti? To všechno už tu bylo, počínaje českými Adamity v Táboře a konče třeba hnutím hippies v šedesátých letech, a jak rychle to začalo, tak rychle to skončilo. Podle mne je to jen krátkodobá snaha mladých lidí odlišit se od mainstreamu, která s jinou povahou a jiným vnímáním věcí nesouvisí.

3 2
možnosti
BG

„Velcí lidé diskutují o nápadech, průměrní lidé o událostech a malí lidé o lidech.“ Eleonor Rooseveltová

Soudíte cizí lidi na základě vlastností, které se Vás konkrétně vůbec netýkají. Jistě, mějte si svůj názor na ně, ale pochybuju, že to s nimi nějak pohne. Nebo má tento článek jiný cíl? Hledáte senzace v Česku? Na Slovensku nic takového nemáte?

1 14
možnosti
Foto

Neutocte na mna prosim Vas a uz vobec nechapem, preco do toho tahate Slovensko. Nic tak zle som o slecne Tezkej nenapisala, alebo mate ten pocit? Clanok je iba zamyslenie nad danou problematikou a nikoho naozaj nesudim, skuste si este raz precitat poslednu vetu a citat medzi riadkami. Hezky den :)

9 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3206x
Adiktoložka, blogerka a tak :) 

Seznam rubrik