Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Bože, proč. Chcete se vrátit do doby komunismu, kdy se v novinách psal jeden jediný správný názor, imperialista byl zlý, komunista dobrý a Sovětský svaz byl přítelem? Já ne. Rozdíl mezi demokracií a totalitou je v možnosti prezentovat různé názory.

Píšete o proruských trollech a antivaxerech, já zas nemám rád provax fanatiky, kteří byl neočkované lidi postihovali pokutami a zavírali a nemám rád jednostrannou proukrajinskou propagandu.

Díky názorům, jako jsou ty vaše, se zase vracíme do období totality a cenzury. Děkuji, nechci.

12 6
možnosti
Foto

Pproč by se měla diskuse regulovat? A kým?

9 2
možnosti
MB

Protože to paní blogerka adiktoložka chce. Asi věří, že stát ví nejlíp, co si má občan myslet.

7 3
možnosti
TP

A co je správné (pravda) bude určovat kdo? Zatím lidstvo nevymyslelo nic lepšího než svobodu slova.

10 3
možnosti
Foto

Například když venku prší celý den a déšť zvedá hladiny toků unášejících psí body a tonoucí zvířata, je tvrzení o slunečném dni vhodném pro vodní hrátky s dětmi lží exaktně oveřitelnou, aniž by bylo třeba namáhat šedé buňky mozkové v hledání mudrců, kteří by komisionálně určili, co je pravda. Přesto se stalo už téměř mantrou, že pravdu je moc a moc těžké najít, a že je tedy lepší dát všem zhovadilostem volný průchod.

4 1
možnosti
Foto

R^ Fanatičtí zastánci absolutní svobody si odmítají připustit, co její bizarní podoby a projevy potvrzují - že taková svoboda je svobodou šmejdů, lhářů, hulvátů a sprosťáků usilujících o to, aby ostatní lidé byli povinni jejich produkci strpět a vnímat ji jako výdobytek svobodného světa.

Paradoxně také dochází k tomu, že zatímco prohnaní šmejdi šíří rozmanitý hnůj často opatrně, tedy tak, že předhazují účastníkům soc. sítí lži bez vlastního komentáře nebo s komentářem ne zcela jednoznačným, troubelíni, kteří jsou pak jimi rovášněni a inspirováni k vlastním pitomým a očekávaným závěrům, se dostávají do konfliktu se zákonem. Věřím, že většinou takto dozrává ovoce předstíraného blbství. Jeho producenti se důsledky, včetně postihů zpitomělých obětí, dobře baví a sledují, jak se z nich stávají bojovníci za svobodu - tedy za její oslabování štěpením společnosti.

4 5
možnosti
PN

A kdo tedy určí, co je pravda? Paní autorka nebo Knihovna Václava Havla?

6 0
možnosti
Foto

Asi se pohybujte ve špatné společnosti, nebo jste trochu mimo realitu. Nic z toho co vy v článku popisujete se na mých stránkách FB nevyskytuje. Možná to bude tím, že FB používám tak jak já potřebuju a nelezu úplně všude.

8 4
možnosti
Foto

Dobry den, ak ste si pozorne precitali clanok, tak ste tam citali, ze kazdy profil na FB ma svoj vlastny algoritmus, to vobec nie je o "spatnej" spolocnosti alebo o tom, ze niekto je mimo realitu.

4 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3206x
Adiktoložka, blogerka a tak :) 

Seznam rubrik